Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο Διάδοχος Παύλος

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, Βασιλείς Κωνσταντίνος, βασίλισσας Αννας-Μαρίας, Διάδοχος Παύλος, βασιλικής οικογένειας


Ο Διάδοχος Παύλος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1967, στην οικία της βασιλικής οικογένειας, στο Τατόι. Μόλις εφτά μήνες αργότερα και μετά την απόπειρα του Βασιλέως Κωνσταντίνου να ανατρέψει την χούντα των συνταγματαρχών, η οικογένειά του αναγκάστηκε να αναχωρήσει για την Ρώμη.
Το 1974, η βασιλική οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Ο Πρίγκιπας Παύλος έλαβε αρχικά ιδιωτική εκπαίδευση, υπό τον κ. Ιωάννη Κανελλόπουλο και ακολούθως φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς του στο Λονδίνο.
Ο Πρίγκιπας Παύλος αποφοίτησε από το Armand Hammer United World College of the American West το 1986 και εντάχθηκε αμέσως στην Βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία, στο Σαντχερστ. Συνέχισε ως Ανθυπολοχαγός, στους Royal Scots Dragoon Guards.
Επανήλθε στις σπουδές του το 1990, στο Πανεπιστήμιο Georgetown, School of Foreign Service στην Ουάσιγκτον, από όπου αποφοίτησε τρία χρόνια αργότερα, με Δίπλωμα Bachelor στις Διεθνείς Σχέσεις, Δίκαιο και Διοίκηση. Από το ίδιο πανεπιστήμιο, έλαβε δίπλωμα Masters στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Οικονομικά, με ειδίκευση στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, το 1995.
Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάζεται στην Charles R. Weber Company Inc. Τον Φεβρουάριο του 1997 συν-ιδρύει την Griphon Asset Management, ενώ τον Νοέμβριο του 1998, συν-ιδρύει την Ivory Capital Group LLC.
Από το 2002 είναι ιδρυτικό στέλεχος της Ortelius Capital Partners LLC ενώ το 2003 δημιουργεί την Brigantine.
Ο Πρίγκιπας Παύλος παντρεύτηκε τη Μαρί-Σαντάλ Μίλερ, (Πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ) την 1 Ιουλίου 1995, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, στο Λονδίνο. Έχουν πέντε παιδιά: την Μαρία-Ολυμπία (Νέα Υόρκη 1996), τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο (Νέα Υόρκη 1998), τον Αχιλλέα-Ανδρέα (Νέα Υόρκη 1999), τον Οδυσσέα-Κίμωνα (Λονδίνο 2004) και τον Αριστείδη-Σταύρο (Λος Άντζελες 2008). Διαμένει με την οικογένειά του στο Λονδίνο.
Από τις 31/05/2012, ο Πρίγκιπας Παύλος αρθρογραφεί στο blog του, το οποίο φέρει τον τίτλο AGORA και φιλοξενείται στο διαδικτυακό περιοδικό Periscope Post.
Επίσης, μπορείτε να "ακολουθήσετε" τον Πρίγκιπα Παύλο στο twitter (@pavlosgr1).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου