Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, βασιλιάς Κωνσταντίνος,τέως Βασιλεύς,Βασιλείς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, τέως Βασιλιάς Κων/νος, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ,βασίλισσας Αννα-Μαρία, βασίλισσας Αννας-Μαρίας, Άννα Μαρία. 
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 














Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο γάμος της χρονιάς στην Αγγλία με την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ!

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ,  βασίλισσας Αννα-Μαρία, Αννα-Μαρία, βασιλιάς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλεύς, Βασιλείς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλέως, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ. τέως Βασιλιάς Κων/νος, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ, βασίλισσας Αννα-Μαρία, βασίλισσας Αννας-Μαρίας,  Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίαςασίλισσα της Ισπανίας, ex king constantine, constantine of greece,ex queen anne-marie,anne-marie of greece
Αν και η νύφη δεν είναι εστεμμένη, η καταγωγή της και οι στενοί δεσμοί της οικογένειάς της με τη βασιλική οικογένεια έφεραν στο γάμο της μεγάλα ονόματα. Πρόκειται για τη δισέγγονη του Λόρδου Μαουντμπάτεν, νονού του πρίγκηπα Κάρολου και θείου του πρίγκηπα Φίλιππου (η μητέρα του Φίλιππου πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδας, δηλαδή η... πεθερά της Ελισάβετ ήταν αδελφή του Λόρδου Μάουντμπάτεν).

Η Alexandra Knatchbull, κόρη του Λόρδου Brabourne και στενού φίλου του Καρόλου, όπως είναι το όνομα της νύφης ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον οικονομολόγο Thomas Hooper, με τον Κάρολο να τη οδηγεί στο ιερό ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετη! Ο Κάρολος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το ρόλο αυτό καθώς ο δεσμός του με το νονό του και προπάππου της νύφης υπήρξε ισχυρός αφού τον αποκαλούσε ως τον "παππού που δεν είχε".

Ο γάμος τελέστηκε στο Romsey Abbey, στο Hampshire παρουσία και άλλων πριγκίπων και βασιλέων, όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία, η βασίλισσα Σοφία, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Χασάν της Ιορδανίας κ.λπ.





βασιλιάς Κωνσταντίνος,



Añadir leyenda

Αφροέσσα

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ,  βασίλισσας Αννα-Μαρία, Αννα-Μαρία, βασιλιάς Κωνσταντίνος
τέως Βασιλεύς, Βασιλείς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλέως, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ. τέως Βασιλιάς Κων/νος, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ, βασίλισσας Αννα-Μαρία, βασίλισσας Αννας-Μαρίας,  Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας
 Βασίλισσα της Ισπανίας,
ex king constantine, constantine of greece, queen anne-marie of greece, ex queen anne-marie
“Αφροέσσα”



Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου. Πρίγκιπας της Ελλάδας

 τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ,  βασίλισσας Αννα-Μαρία, Αννα-Μαρία, βασιλιάς Κωνσταντίνος, τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου,τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου
Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, τέως Βασιλιάς Κων/νος, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ, βασίλισσας Αννα-Μαρία, βασίλισσας Αννας-Μαρίας
 grecia, tatiana de grecia, Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, reina sofia de españa, pablo de grecia, federica de grecia.



Πρίγκιπας της Ελλάδας

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου (1921) είναι ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Πρίγκιπας της Ελλάδας

Γονείς του ήταν ο Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και η Πριγκίπισσα Αλίκη, αδελφή του Λόρδου Μαουντμπάτεν (τελευταίου Αντιβασιλέα των Ινδιών). Είχε τέσσερις αδελφές, οι οποίες όλες παντρεύτηκαν με Γερμανούς ευγενείς. Γεννήθηκε στα ανάκτορα του Μον Ρεπό της Κέρκυρας και βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος. Είναι γραμμένος στα βιβλία του Ληξιαρχείου του Δήμου Κερκυραίων.

Ο Φίλιππος ακολούθησε το 1923 τη βασιλική οικογένεια στην εξορία. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, στο προάστιο Σαιν Κλου, στο σπίτι της Μαρίας Βοναπάρτη, συζύγου του Πρίγκιπα Γεωργίου. Ύστερα από λίγο καιρό μετακόμισαν στη Νότιο Γαλλία.

Μετά τις σπουδές του στη Γερμανία και στην Αγγλία, κατατάχθηκε στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, όπου, μέσω του θείου του Λόρδου Μαουντμπάτεν, γνώρισε την τότε Διάδοχο Πριγκίπισσα Ελισάβετ με την οποία είναι μακρινός συγγενής. Ο Φίλιππος, μέσω του πατέρα του, είναι εγγονός του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ των Ελλήνων (αδελφός της Βασίλισσας Αλεξάνδρας, συζύγου του Βασιλιά Εδουάρδου Ζ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου), και δισέγγονος του Βασιλιά Χριστιανού Θ΄ της Δανίας.

VIDEO:


Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πριγκίπισσα Θεοδώρα.

Πριγκίπισσα Θεοδώρα,  τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου, τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου, βασίλισσας Αννα-Μαρία, Αννα-Μαρία, Βασιλείς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλέως
Πριγκίπισσα Θεοδώρα:








Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η «Ελληνίδα πριγκίπισσα» που έκλεψε την καρδιά του πρίγκιπα Χάρι

 τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, βασίλισσας Αννα-Μαρία, Βασιλείς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλέως,  Μαρία-Ολυμπία, Πρίγκιπα Παύλο, Μαρί Σαντάλ,  Πόρτο Χέλι

Μπορεί να κυκλοφορούν φωτογραφίες του με δύο πρώην φλερτ του, ωστόσο οι φήμες θέλουν τον σπιρτόζο πρίγκιπα Χάρι να έχει στρέψει αλλού τα βέλη του και να είναι η

Ο 31χρονος πρίγκιπας λέγεται πως συνδέεται με την 19χρονη «πριγκίπισσα της Ελλάδας και της Δανίας», όπως γράφει η Daily Mail. Το «προξενιό» αποδίδεται στην ξαδέλφη του πριγκίπισσα Βεατρίκη.
«Ο Χάρι είναι τρελά ερωτευμένος με τη Μαρία- Ολυμπία. Είναι ξετρελαμένος. Έχουν βγει κάποια ραντεβού και σχεδιάζουν να πάνε μαζί για σκι στην Ελβετία πριν το Πάσχα», όπως ανέφερε πηγή στο αυστραλιανό New Idea.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως τη σχέση γνωρίζουν και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον και μάλιστα όχι απλά εγκρίνουν τη Μαρία- Ολυμπία αλλά θεωρούν πως είναι και η καλύτερη σχέση που ο Χάρι είχε ποτέ.
 

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Το Γκλύξμπουργκ και η αλήθεια!

Βασιλείς Κωνσταντίνος, τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου,τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου,Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ,τέως Βασιλιάς Κων/νος, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ, βασίλισσας Αννα-Μαρία, βασίλισσας Αννας-Μαρίας 

Το Γκλύξμπουργκ και η αλήθεια!


Στον απόηχο της Χρυσής Επετείου των γάμων του βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Άννας-Μαρίας, διαβάζοντας δεκάδες άρθρα και αφιερώματα για το γεγονός αυτό, το δείπνο στο Μουσείο Ακροπόλεως, την Τελετή στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και την δεξίωση στο Ν.Ο.Ε., αναφέρουν τον βασιλιά Κωνσταντίνο ως κ. Γκλύξμπουργκ.
Του Ανδρέα Μέγκου
Η τακτική αυτή, της σαχλαμάρας, που συνεχίζεται για δεκαετίες τώρα, εδράζεται άλλοτε στην ποταπή κακοπιστία και άλλοτε στην ολοκληρωτική άγνοια των ιστορικών στοιχείων και δεδομένων, σε συνδυασμό με ένα χαμηλότατου επιπέδου εμπαθή φανατισμό.
Ας το πάρουμε το θέμα από την αρχή…
Κανένα μέλος της βασιλικής δυναστείας της Δανίας δεν είχε ποτέ επίθετο και, φυσικά, το Γκλύξμπουργκ είναι αποκύημα κακοήθειας και κακοποίησης της αλήθειας.
Όταν ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ έφτασε στην Ελλάδα το 1863, έφερε τον τίτλο του πατέρα του, πρίγκιπας του Σλέσβιχ – Χολστέιν, Σόνεμπουργκ, Γκλύξμπουργκ. Επρόκειτο για δουκάτα τα οποία άνηκαν στην οικογένεια του. Όταν όμως ο πατέρας του ανήλθε στο θρόνο της Δανίας, το μοναδικό του όνομα ήταν Χριστιανός, βασιλεύς της Δανίας. Του υιού του δε, Γεώργιος Α, βασιλεύς των Ελλήνων και πρίγκιπας της Δανίας. Έκτοτε, τα δουκάτα αυτά προσαρτήθηκαν από την Πρωσία, και ανήκουν σήμερα στην Γερμανία.
Tο Ψήφισμα ΚΕ” (18-03-1863) της Εθνικής Συνέλευσης ανέφερε ότι: «Αναγορεύεται παμψηφεί ο πρίγκηψ της Δανίας Χριστιανός-Γουλιέλμος-Φερδινάνδος-Αδόλφος-Γεώργιος, δευτερότοκος υιός του πρίγκηπος Χριστιανού, Συνταγματικός Βασιλεύς των Ελλήνων υπό το όνομα Γεώργιος Α’».
Πουθενά και ποτέ δεν είχε γίνει χρήση του Γκλύξμπουργκ, όπως βλέπουμε και στο το ψήφισμα.
psifisma-georgiou
Ένα υπέροχο κάστρο…
Το Γκλύξμπουργκ είναι τοπωνύμιο. Πρόκειται για κωμόπολη του νομού Σλέσβιγκ της Πρωσίας, όπου είχε οικοδομηθεί (1582-87) ανάκτορο, το οποίο έχει μέχρι και σήμερα το όνομα Γκλύξμπουργκ, στο οποίο διέμεναν οι δούκες που ο τίτλος τους περιλάμβανε – όπως συμβαίνει πάντοτε – και το όνομα της περιοχής για να ξεχωρίζουν από τους ομότιτλους τους.
Η λέξη Γκλύξμπουργκ είναι Γερμανική, σύνθετη από το GLUCK (τυχερός, ευτυχισμένος) και το BURG (κάστρο, πύργος).
Gluecksburg-castle
Οι βασιλείς της Δανίας ουδέποτε είχαν επίθετο, και τα αρμόδια υπουργεία δικαιοσύνης και εσωτερικών του βασιλείου της Δανίας, με απόφαση τους, έχουν πάρει σαφή θέση επί του θέματος: «»…από το βασιλιά Christian IX και εφεξής κανείς Δανός βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν φέρει ή έφερε το όνομα Γκλύξμπουργκ ή οποιοδήποτε άλλο επώνυμο»…»
Παρατίθεται παρακάτω με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1983, από το γραφείο της βασίλισσας της Δανίας, η επιστολή αναφορικά με το Γκλύξμπουργκ όπου σημειώνετε και η απαντητική επιστολή του δανού πρωθυπουργού την 1η Ιουλίου 1983 που είχε επιδοθεί και στο γραφείο του τότε έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Αποδεικνύεται περίτρανα με τον πιο επίσημο τρόπο, από την παρακάτω επιστολή, η αυθαιρεσία της χρήσης του Γκλύξμπουργκ ως επίθετο για την ελληνική βασιλική οικογένεια.
queen-of-denmark-letter
Επίσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην απόφαση 4575/1996, αποφάνθηκε μεταξύ των άλλων ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος αναγνωρίζεται ως “Κωνσταντίνος, πρώην βασιλιάς των Ελλήνων”.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας
Συνεδρίαση της Ολομέλειας
Απόφαση: 4575/1996
«Ο αιτών, τέως βασιλιάς των Ελλήνων, έκπτωτος ήδη, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, στερείται επωνύμου λόγω των ιστορικών περιστάσεων και ειδικότερα γιατί οι βασιλιάδες των Ελλήνων δεν είχαν επώνυμο (βλ. συναφώς Ψήφισμα της Β” των Ελλήνων Συνέλευσης της 18.3.1863, σύμφωνα με το οποίο ο ιδρυτής της δυναστείας Χριστιανός, Γουλιέλμος, Φερδινάρδος, Αδόλφος, Γεώργιος, δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα Χριστιανού της Δανίας, ανακηρύσσεται «Συνταγματικός βασιλεύς των Ελλήνων» με το όνομα Γεώργιος Α” Βασιλεύς των Ελλήνων, καθώς και το έγγραφο του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Δανίας με ημερομηνία 1.7.1983, το οποίο πιστοποιεί ότι «από το βασιλιά Christian IX και εφεξής κανείς Δανός βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν φέρει ή έφερε το όνομα Γλίκσμπουργκ ή οποιοδήποτε άλλο επώνυμο»).
Υπό τις ανωτέρω περιστάσεις ο αιτών έχει δικαίωμα να τύχει δικαστικής προστασίας κατά το άρθρο 20 του Συντάγματος, απευθυνόμενος στο δικαστήριο με το κύριο όνομά του, αρκεί να προκύπτει κάθε φορά, από το περιεχόμενο του δικογράφου, η ταυτότητα του. Στην προκειμένη περίπτωση, ο αιτών, για να προσδιορίσει την ταυτότητα του, αναφέρει, στο δικόγραφο της κρινόμενης αίτησης, ότι η αίτηση αυτή ασκείται από τον Κωνσταντίνο, πρώην βασιλιά των Ελλήνων.
Η ονομασία αυτή, «πρώην βασιλιάς» αναφέρεται στο δικόγραφο όχι ως τίτλος ευγενείας, ο οποίος απαγορεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 4 παρ. 7), αλλά για να προσδιοριστεί η ταυτότητα του αιτούντος, ο οποίος στερείται, για τους λόγους που αναφέρθηκαν, επωνύμου.
Έχει, δηλαδή, την έννοια ότι ο αιτών είναι ο Κωνσταντίνος εκείνος που διατέλεσε βασιλιάς των Ελλήνων έως την έκπτωση του. Πρόκειται για αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός που, όπως και άλλα στοιχεία, μπορεί πράγματι να προσδιορίσει την ταυτότητα του πιο πάνω προσώπου, προκειμένου το πρόσωπο αυτό να τύχει δικαστικής προστασίας.
Υπό τις ανωτέρω λοιπόν περιστάσεις, και από την άποψη ειδικώς του άρθρου 20 του Συντάγματος, να ζητήσει δικαστική προστασία όταν προσβάλλεται δικαίωμα ή έννομο συμφέρον του.