Σάββατο 1 Απριλίου 2017

70 χρόνια από τον θάνατο του βασιλέως Γεωργίου Β′

 τέως  Βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, Βασιλείς Κωνσταντίνος, βασιλιάς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου, πρώην Βασιλιάς Κωνσταντίνος, Βασιλεύς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος - Άννα Μαρία,  ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, βασίλισσας Αννας-Μαρίας, βασίλισσας Αννα-Μαρία 

Ο Βασιλέας Γεώργιος Β πέθανε αιφνιδίως στις 01/04/1947 στην οικία του Τατοΐου από καρδιακή προσβολή. Πολλοί θεώρησαν ότι η είδηση του θανάτου Του ήταν έναν κακόβουλο πρωταπριλιάτικο αστείο, δεδομένου ότι ο Βασιλεύς την ίδια ημέρα είχε εκτελέσει κανονικά τις συναντήσεις που προέβλεπε το πρόγραμμά Του.
 
Ημέρα της κηδείας ορίστηκε η 6/04/1974. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών. Την σωρό του Βασιλέως Γεωργίου Β' ακολούθησαν πεζοί κατά την μεταφορά της από την Μητρόπολη Αθηνών στο κοιμητήριο του Τατοΐου ο αδελφός του εκλιπόντος, Βασιλέας Παύλος καθώς και ο Διάδοχος Κωνσταντίνος. Παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι ο μόλις 7 ετών Διάδοχος δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει της μεγάλης απόστασης που έπρεπε να διανύσει, τελικά ακολούθησε κανονικά όλη την διαδρομή της πομπής.

Σε μετέπειτα συνέντευξη του ο Βασιλέας Κωνσταντίνος θα εξομολογηθεί ότι αυτό που θυμάται έντονα από εκείνη την ημέρα ήταν το θλιμμένο πλήθος, περιγράφοντας την έκπληξή του όταν συνειδητοποίησε ότι ακόμα και οι άντρες από το πλήθος έκλαιγαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου